Damiana Herb: De ‘Love Potion’ van de Maya’s

Damiana Herb: De ‘Love Potion’ van de Maya’s

Damiana Herb: De ‘Love Potion’ van de Maya’s

Wat is Damiana?

Damiana herb is een struik die te herkennen is aan de kleine geelbruine bloemetjes. Bekend onder de wetenschappelijke naam Turnera Diffusa, is inheems in Zuid-Amerika, Midden-Amerika, Mexico en is ook te vinden in het zuidwestelijke deel van Texas in de VS.

Damiana herb kent vele toepassingen, aangezien het kruid al eeuwen bekend is, vooral als afrodisiacum. Tegenwoordig wint het kruid echter weer aan populariteit als een niet-verslavende vervanger voor nicotine. Het wordt vooral gebruikt in combinatie met wiet om de positieve gevoelens van een ‘high’ te versterken.

Geschiedenis van het kruid

Damiana kent een lange geschiedenis van gebruik als afrodisiacum. Literatuur van honderden jaren oud staat garant voor de werkzaamheid van het kruid. De oude Maya’s gebruikten het kruid regelmatig als afrodisiacum en hallucinogeen. Gedocumenteerd bewijs, via christelijke missionarissen, geeft aan dat de Maya’s damiana-thee maakten door de bladeren van de plant te koken en suiker toe te voegen. De reden was om te kunnen genieten van de opwindende effecten van het kruid.

In 1870 kwamen de damiana-tincturen op grote schaal beschikbaar in de VS en werden ze op de markt gebracht als medicijn om viriliteitsproblemen te genezen en de prestaties tijdens geslachtsgemeenschap te verbeteren. Het behoeft geen betoog dat damiana zeker geen recente ontdekking is, aangezien het gebruik van damiana al vele jaren teruggaat.

Damiana Voordelen

Damiana heeft veel voordelen. Afgezien van het traditionele gebruik als natuurlijk afrodisiacum, is bekend dat het kruid ook andere gezondheidsvoordelen heeft. Enkele hiervan zijn:

  • Als afrodisiacum

Dit voordeel is al besproken, aangezien het gebruik van damiana als afrodisiacum een ​​lange geschiedenis kent, vooral onder de Maya’s en de Azteken. Het is bekend dat het de seksuele drift bij mannen en vrouwen verbetert.

  • Om depressie te verlichten

De Maya’s stonden ook bekend om het verbranden van damianabladeren als wierook om te ontspannen, en angst en depressie te verlichten. De ontspannende eigenschappen zijn gebruikt om hoofdpijn, slapeloosheid, enz. te genezen. Dit maakt het de perfecte toevoeging om te gebruiken met wiet, aangezien wiet CBD bevat met vergelijkbare effecten op het lichaam.

  • Om urinewegproblemen te behandelen

Damiana wordt ook gebruikt om urineweg- en blaasproblemen te behandelen. Het gebruik van het kruid als damiana-thee staat vooral bekend als een kruidengeneesmiddel voor bedplassen. Damiana is goed voor de functie van de blaas.

Damiana kruid roken

De traditie van het roken van damiana komt ook van de Maya’s. De bladeren van de struik kunnen net als tabak worden gedroogd en gebruikt. Het grootste verschil is echter dat de tabak verkregen uit damianabladeren geen nicotine bevat. Nicotine is zeer schadelijk voor de gezondheid, aangezien het wordt erkend als een toxine. Het is met name schadelijk voor de gezondheid van het hart en is buitengewoon verslavend.

Het roken van damiana herb biedt de positieve effecten van het roken van tabak zonder de zeer verslavende eigenschappen van nicotine. Dit betekent dat het combineren van damiana met cannabis dezelfde euforische effecten oplevert als het roken van cannabis met tabak zonder verslavingseffecten en schadelijk voor het lichaam te zijn.

Damiana is veilig, natuurlijk en zeer aangenaam met en zonder wiet. Het is gemakkelijk toegankelijk en is een beproefde manier om angst en stress te verlichten.

Geinterreseerd in Damiana?

Probeer de fijnste Damiana al vanaf € 1,00

Krijg 10% korting op je volgende aankoop!
Vul hier jouw naam en e-mailadres in en krijg 10% korting

Lees ook onze andere blogs:

4-redenen-waarom-damiana-de-beste-tabakvervanger-is

De 3 effecten van Damiana

Referenties:

https://www.drugs.com/npc/damiana.html

https://www.healthline.com/health/damiana-ancient-aphrodisiac

https://www.jstor.org/stable/41109400?seq=1

Deel nu!

2 reacties op “Damiana Herb: De ‘Love Potion’ van de Maya’s”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs
damiana
Uncategorized
Stef

Ontdek de Magie van Damiana

Heb je je ooit afgevraagd over de geheimen van de natuur? Vandaag gaan we het hebben over Damiana, een plant die al eeuwenlang wordt gebruikt

Read More »