Sativa vs. Indica

Sativa vs. Indica: Feiten vs. Fabels

Sativa vs. Indica: Feiten vs. Fabels

De welbekende twee woorden Indica vs. Sativa worden vaak gebruikt om de definitie van cannabissoorten te verklaren. Toch blijven de definities onduidelijk voor velen.

Een persoon laat door middel van zijn of haar kennis over Indica en Sativa blijken of diegene een echte kenner is. De echte roker zal namelijk bij het beschrijven van de verschillende planten met de bijkomende effecten vaak verwijzen naar Indica of Sativa. Al met al, kun je eenvoudig zien aan de kennis over Sativa en Indica of je in gesprek bent met een echte kenner of een hobbyist 😉

De verschillen tussen de cannabissoorten kunnen verwarrend zijn, omdat er verscheidene soorten bestaan. Deze blog focust zich op het verschil tussen Indica-cannabis en Sativa-cannabis. Met deze kennis kun je makkelijk de keuze maken waar je zin in hebt om te roken en verder kan je opscheppen door deze ‘vaktermen’  te gebruiken in de coffeeshop. Daarnaast, iedereen die nieuw is met het roken of kweken van cannabis gaat gemakkelijk de fout in bij het maken van onderscheid tussen deze twee soorten.

Getrainde telers maken gemakkelijk onderscheid door alleen al de kenmerken van de twee planten te observeren. In deze blog leer ik jou alles wat je moet weten over Sativa en Indica, zodat ook jij jezelf een echte kenner kan noemen.

Sativa vs. Indica

Wat is Indica?

De gemakkelijkste manier om erachter te komen wat het verschil is tussen een “Indica” en een “Sativa” is simpelweg de plant met de bladeren observeren. Vraag jezelf: Hoe ziet de plant eruit? Indica-planten worden gekenmerkt door een korte en bossige structuur met brede bladeren (zie foto). Indica-planten groeien sneller, komen vaker voor in koudere gebieden, en hebben een hogere opbrengst dan de Sativa-soort.

Indica Plant

Vanwege hun kortere bloeiseizoen, grotere bladeren en kleinere hoogte van een Indica-plant, zal in een koudere regio het kweken van een plant eenvoudiger zijn. Mocht je een kweker zijn in een koudere regio ga dan vooral voor de cannabis indica, aangezien het veel waarschijnlijker is dat je Cannabis Indica in bloei krijgt dan Cannabis sativa. Bovendien resulteert het kweken van Indica-soorten doorgaans in hogere opbrengsten dan Sativa. Wat wil je nog meer? 😉

Indica effecten

De kracht van Indica is dat het in de avond/nacht het beste werkt. Indica staat bekend om intense symptomen tot een kalmerend middel, nuttig om te ontspannen of te slapen. Verder bevat Cannabis Indica een hoger CBD- en lager THC-gehalte dan Cannabis Sativa.

De Indica-plant kan ook worden gebruikt voor het bestrijden van pijn, en daarnaast heeft Cannabis Indica een kalmerende effect wat vaak wordt voorgeschreven voor mensen met angststoornissen. Deze soort wordt vaak gebruikt als je even wil relaxen en ontspannen. De Indica-plant is dus goed voor beide mentale en lichamelijke rust.

Verder wordt Cannabis Indica gebruikt als hongerstimulans. Het roken van een Indica-plant geeft je eerder een ‘higher’ lichaam dan een ‘high hoofd’.

Wat is Sativa?

Het verschil tussen een Sativa-plant en een Indica-plant is goed te zien op de bovenstaande afbeelding. Een Sativa-plant is veel langer dan een Indica-plant en de bladeren zijn dunner.

Sativa Plant

Sativa-planten komen veel vaker voor bij warmere gebieden, langdurige zomerse omstandigheden en hebben een langere periode nodig dan een Indica om volledig te bloeien. De plant wordt veel hoger dan een Indica en de bladeren zijn veel kleiner dan de bladeren van de Indica. De hoogte van de plant maakt het extreem moeilijk voor de kweek van Sativa-wiet binnen.

Sativa effecten

Zoals net geleerd staat Indica bekend als een kalmerend middel dat je een high body geeft. Een Sativa staat bekend om de psychologische impact die de plant veroorzaakt. Het roken van een Cannabis Sativa geeft je meer energie, waardoor je waakzamer en inspirerender kan worden om een artistieke inspanning of lichamelijke oefening te doen. Deze soort is dus het beste overdag. Drie keer raden wat veel artiesten roken 😀

Medisch wordt aangenomen dat een Sativa-plant een oplossing is voor angst, stress en concentratiestoornissen. Cannabinoïden zoals THC en CBD zijn de reden waarom een Sativa-plant medische voordelen met zich meebrengt.

Sativa vs. Indica

Meer weetjes

Het is bekend dat sativa-soorten de vitaliteit verhogen en meer psychedelische en meer sensaties veroorzaken dan Indica. Energie is eigenlijk perfect voor seks. Cannabis Sativa zorgt ervoor dat je hoofd high wordt.

 

Hoe rook je het?

Smokers houden ervan om verschillende rookmethoden uit te proberen. Ze houden ervan om iets nieuws te combineren om wat extra smaak te krijgen. Indica en Sativa kunnen gerookt worden met tabak, puur of met een 100% nicotine vrije kruidenmix.

Wat is de beste manier om het te roken?

Alle drie de opties zullen uiteindelijk 1 oplossing aangeven.

Optie 1: Roken met tabak is een dure keuze en gevaarlijk. Door de steeds hoger wordende accijns is tabak extreem duur, wat op zowel korte als lange termijn niet goed is voor je portemonnee. Daarnaast bevat tabak nicotine wat zeer verslavend en schadelijk is voor je gezondheid. Conlcusie: geen goede keuze.

Optie 2: Rook puur. Puur roken is een beter alternatief, echter niet goedkoop. Om puur te roken moet je een grotere hoeveelheid wiet in een joint stoppen. Wiet is van zichzelf duur dus ook dit zal pijn gaan doen in je portemonnee. Verder is het roken van puur voor velen te sterk en zal je max 3 haaltjes per keer kunnen nemen. Conclusie: geen goede keuze.

Optie 3: De beste optie, namelijk roken met een kruidenmix. Dit is de goedkoopste optie en het maakt de rookervaring nog beter. Ik hoor jullie al denken, maar een kruidenmix is smerig en is smaakt net als konijnenvoer. Dat geldt voor velen. Echter, de beste kruidenmix is Damiana. Lees hieronder waarom Damiana de beste is.

Damiana – Waarom is dit de beste tabakvervanger?

De meeste rokers houden niet van de verslavende aard van tabak omdat het een hoog gehalte aan verslavende nicotine bevat. Damiana is een kruid zonder nicotine, dus het is de beste en juiste keuze voor jou. Verder bevat Damiana een natuurlijke smaak, waardoor je de lekkere smaak van wiet daadwerkelijk proeft. Damiana geeft geen klap op je keel zoals tabak dat wel heeft. Verder heeft Damiana als enige kruidenmix een mild cannabis effect. Dat wil zeggen dat de combinatie van Damiana met wiet simpelweg een geweldige ervaring geeft.

Waarom JIJ Damiana moet gaan gebruiken

  • Bespaar 49% van jouw geld. Simpelweg veel goedkoper dan tabak.
  • 100% nicotinevrij dus geen verslavende middelen.
  • Damiana heeft een euforisch effect en wordt vanwege dit lichte effect vaak soft wiet genoemd. Daarom is dit kruid het beste kruid om te gebruiken, omdat je rookervaring nog beter wordt door dit te gebruiken.

Waar kan ik Damiana kopen?

Je kunt Damiana bij blowie bestellen vanaf 1 euro! Bezoek de winkel en koop de fijnste nicotinevrije, milieuvriendelijke Damiana.

Krijg 10% korting op je volgende aankoop!
Vul hier jouw naam en e-mailadres in en krijg 10% korting

Shop de fijnste Damiana hier.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.